10 stycznia 2014

Podsumowań ciąg dalszy



A to zestaw najsmaczniejszych według nas dań, jakich próbowaliśmy w ubiegłym roku  (kolejność bez znaczenia):

Szparagi z jajkiem poszetowym i smardzami,
podane z musem pietruszkowym
 i czosnkiem niedźwiedzim
Chłodnik z wiśni z sorbetem,ciasteczkiem czekoladowym
i zestalonym musem
Pianka buraczana z chrzanową nutą
Krem z topinambura z prażoną grasicą
i pietruszkowym pesto
Gęsie pipki w postaci gulaszu
Policzki wołowe w galarecie
 z sałatką z kiszonego ogórka
Krem  i galaretka borowikowa,pokryte pianką majerankową -
amuse bouche w formie gratisu 
Chłodnik ogórkowo-arbuzowy
z owocami morza
Grasica cielęca podana z konfiturą
z cebuli i truflową pianą
Mleczko z wątróbki drobiowej
z marynowanymi buraczkami i owocami jagodowymi

Wyróżnionym restauracjom, właścicielom, menedżerom, autorom najsmaczniejszych dań, pozostałym kucharzom, kelnerom i wszystkim członkom ekip wymienionych jadłodajni gratulujemy i życzymy dalszego rozwoju, realizacji wszystkich planów i jeszcze raz pieniędzy ;)
                Obiecaliśmy wspomnieć o największym rozczarowaniu minionego roku. Niewątpliwie była to wizyta w restauracji Hotelu Europa, gdzie jedynie obsługa przypominała o świetnych tradycjach tego miejsca. Szczegóły znajdziecie tu:

A my przygotowujemy się do kolejnych wizyt, wszystkim życząc w Nowym Roku:
Smacznego Życia!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz