Niezły Meksyk – muszą się rozgrzać



Czekaliśmy na otwarcie od maja. Czekaliśmy pełni nadziei, że smaki Meksyku nami zawładną, że to będzie TO miejsce.

Dużo sobie obiecywaliśmy, a szyld kusił podczas każdego spaceru po ul. Chopina. Alternatywa, Amali, a teraz Niezły Meksyk. Restauracje przychodzą i odchodzą, czasem mają wspólny mianownik, niekoniecznie przemijanie. Bywa, że oprócz dziedziczonego adresu łączy je także niezmienna toaleta....
Wnętrze jest przestronnie urządzone, a króluje w nim drewno. Palety rzadko nam się podobają, ale w tym miejscu sprawdzają się świetnie. Przeszkadzać mogą niskie stoły, a już na pewno chłód, który panuje pomimo działającej klimatyzacji ustawionej na grzanie. Zaniepokoiła nas smutna cisza, brak rozmów, a nawet muzyki, jednak weźmy pod uwagę, że to początki. Muzyka zresztą za moment się uaktywniła (może działa od 4 osób, bo akurat weszło dwóch kolejnych gości), a miła właścicielka już do końca wizyta dbała o dobre samopoczucie. Oby każdy mógł liczyć na tak uważną obsługę.
Zupa
Zamówiliśmy... wszystko. Menu jeszcze nie jest stałe, ale według nas to nawet lepiej. Dorwaliśmy pizzę, burrito i zupę. Zupa rozgrzała, była pełna smaków, które każdy kojarzy  kuchnią tex-mex. Nie zaskoczyła, ale te klimaty mięsne, fasolowe, paprykowe, pomidorowe, kolendrowe itp. w zimny dzień zawsze są pożądane. Szaleństwa nie wzbudziło też burrito, ale i tutaj ciężko narzekać. Aromatyczne, chrupiące, może ciut za mało tłuste jak nasz gust. Z wnętrzem podobnym do wkładki zupy, cóż – można było bardziej poszaleć, ale jeśli dorzucimy jogurt z czosnkiem (kwaśna śmietana chyba lepiej by się sprawdziła),
Burrito
jalapeno i salsę, to znów podjadamy z uśmiechem. Może oni nie chcą kombinować, szaleć? Może mają inną metodę na sukces. Zaciekawił nas pomysł z pizzą. Dość cienkie i chrupiące ciasto przykryte było wybranym przez nas farszem kurczakowo-rukolowo-cebulowym. Kurczak był odrobinę za suchy, a rukola według nas zbędna, ale tutaj znów kłania się fakt, że dopiero pracują nad smakami. Obiecują, że to ostatnie dni ogarniania się, a wizyta miała miejsce ok. tydzień temu.
Pizza z szarpanym kurczakiem
Dla fanów piwa ważną informacją będzie obecność Browaru Zakładowego. To sprawiło, że zanotowaliśmy kolejnego plusa, ale bardziej ucieszył nas rabat ( za całość zapłaciliśmy 52 zł), który otrzymaliśmy za kilka uwag oraz obietnicę ozdobienia ich profilu lajkami. Jest miło, tylko czy to wystarczy? Rozgrzewają się, ale czy pojawi się szaleństwo, zwłaszcza to kulinarne? Zobaczymy. Warto kibicować i sprawdzać ich na bieżąco.


Adres: Chopina 11
Telefon: 792 787 746
Godziny otwarcia: 17:07 – 23:08 (w weekendy do 02:08)
Niedostępna dla ludzi na wózkach
Można płacić kartą

Komentarze