Mały wybór piw, ale nieźle
wyglądające menu. A co ze smakiem?
Czarna Owca
jest spadkobierczynią lokalu, w którym miałem okazję przez chwilę
(dwutygodniową) troszkę pomieszać w garnkach. Przy okazji chciałbym pozdrowić
Kubę Piętowskiego, który czasem zagląda na naszą stronę. Dawno i nieprawda.
Wrócić chciałem w te progi już od kilku lat, ale jakoś nie składało się.
Zwłaszcza, że w żaden sposób nie mogłem przekonać Łaszka. „A bo tam w środku
ciemno i duszno, a bo w menu nic ciekawego, itd....”.
Wnętrze
na pierwszy rzut oka w ogóle się nie zmieniło. Te same, stare i zakurzone meble
(choć akurat w takim miejsce mogą być klimatycznym atutem), które niejedną
imprezę przeżyły. Zainteresował nas głównie aktywnie prowadzony fanpage, który
informował, że w kuchni rządzi Pan Kamil, który wcześniej szefował w „Stół i
Wół”. Podobno właśnie ten fakt sprawił, że w Owcy jest lepiej, a w Wole –
gorzej. Nas restauracja Stół i Wół nigdy nie jarała, ale poziom jej popularności
jest wciąż wysoki.
![]() |
Ceviche z tuńczyka |
![]() |
Stek z tuńczyka |
![]() |
Fish&chips |
![]() |
California Burger |
Czarna
Owca chwali się burgerami i to jest słuszna idea. Podczas innej wizyty
sprawdziliśmy ich bułę. Zawierała sporo (może nieco za dużo) majonezu, ale była
dobrze złożona, wygodna w jedzeniu, o średnim stopniu wysmażenia wołowiny, może
ze zbyt dużą ilością przypraw w mięsie. Wolimy czystszy smak krówki. Podczas
tej wizyty fish&chips umknęło pamięci kelnerki. A skoro przy obsłudze
jesteśmy, to i tak jest nieźle. Panie są szybkie, uśmiechnięte. Mogłyby
częściej doglądać gości.
Mamy
niedosyt. Mały wybór piw może być rekompensowany dobrym jedzeniem, ale z tym
bywa różnie. Potencjał tego gastropubu jest wyczuwalny. Przy odrobinie większej
uwagi ich kuchnia może być bardzo oblegana. Chwalą się stekami sezonowanymi na
sucho – świetnie. Chętnie je sprawdzimy. Muszą przejść na inną łąkę, bo
momentami ich owczym serduchom brakuje energii. Chyba, że gościom wystarczy
obecna forma – warto wpaść i przekonać się samemu.
Adres: Narutowicza 9
Godziny otwarcia: pon.-wt.:
12-22, śr.-sob.: 12-03, niedz.:12-22
Szef kuchni: Kamil Kowalik
Niedostępna dla ludzi na wózkach
Komentarze
Prześlij komentarz